Psikodiyet
Psikodiyet

Birçok diyet programı deneyip başarılı olamıyor musunuz?

Sürekli başladığınız diyet programlarını yarıda mı bırakıyorsunuz?

Stres, üzüntü, kaygı, aşırı sevinç gibi durumlarda aklınız hep yemeklerde mi oluyor?

Kilo verseniz bile bunu bir türlü koruyamıyor musunuz?

Bu sorunlarınızın çözümü psikolojinize uygun bir diyet yapmaktan geçiyor: PSİKODİYET!

Bir listeyi planlarken sadece kilonuza, boyunuza, kan tahlillerinize bakmak yeterli değildir. Sizi yemek yemeye iten etkenleri, yemek yeme düzeninizi, yeme eylemini başlatan duygularınızı da ele almak gerekir.

Beden, psikoloji ve sosyal koşullar insanlarda etkileşim halindedir. Kilo almak veya vermek psikolojimizi etkilerken aynı şekilde psikolojimiz de kilo almamızı veya vermemizi etkiler. Bu nedenle diyet ve psikoloji her zaman iç içedir.

Tüm bu eksikleri gidermede ‘Psikodiyet’ programı önem kazanıyor. Bu programda her bireye özgü; yeme isteği, kaçamaklar, yeme düzeni değişiklikleri, yemek yeme krizleri, tetikleyici kontrol etme yöntemleri, beden algısı değiştirme, sorun çözme becerileri ve uzun vadede kilo koruma yöntemleri ile çalışılarak hem diyet sürecinde hem de sonrasında kilo korumada en başarılı sonuç amaçlanır. Çünkü önemli olan beden ve ruh sağlığını bir bütün olarak korumak ve tedavi etmektir.

Psikodiyet Programının Aşamaları

1- Durum Değerlendirme

Değerlendirme görüşmesi ile kişinin kilo ile ilgili deneyimleri, kilo verme ile ilgili geçmiş girişimleri; başarısız girişimler ve engelleyici faktörler gibi etmenler belirlenerek net bir tablo oluşturulur. Böylece sorunun doğası ve şiddeti belirlenir. Hayatını etkilediği alanlar ortaya çıkarılarak değişim için motivasyonun ilk adımları atılır ve hedef belirleme kolaylaşır.

2- Güçlü Bir Motivasyon Oluşturma

Elinize bir liste verildi, uygulayıp zayıflayabileceğiniz söylendi ama hayat tarzınıza uymuyor ve sizin duygusal ihtiyaçlarınızı karşılamıyor. Birkaç haftadan fazla devam edemezsiniz. Bırakılan her diyet kişide daha da düşen özgüven ve motivasyon demektir. Aslında diyet yapmanın başarılı olmasını sağlayan tek bir kelime vardır o da ‘motivasyon’. Motivasyon diyette çok zor kurulan, çok çabuk kırılan bir olgudur. Hepimizin kilo alma veya vermedeki motivasyon kaynakları ve öncelikleri farklıdır. Öncellikle neden kilo vermek istiyorum? Beni en iyi motive eden şey ne? Motivasyonumu en çok kıran beni yemeye iten duygu ne? Bunları bulup kişisel bir düzen oluşturulur.

3- Bilinçaltı Telkinleri İle Yeme Davranışı Değişikliği

Bireyler çoğu zaman yeme eylemlerinin neyin başlattığını bilemezler. Sadece bir durumda kendilerini yemek yerken bulduklarını söyleyebilirler. Ama çoğu zaman bu davranışın öncesinde başka boyutlar bulunmaktadır. Örneğin, davranışı ilk önce bir uyarıcı başlatır. Bu uyarıcı yiyecek, güzel bir yeme kokusu, yiyecek üzerine konuşmalar gibi dış bir uyaran olabileceği gibi; kişinin boşluk, suçluluk, öfke, yalnızlık gibi duygular iç uyaran olabilir.

4- Diyet Planlama

Kişinin yaş, boy, cinsiyet, yağ yüzdesi ve kan testlerine uygun yeme programı belirlenir. Tamamen kişiye özel bir diyet hasta ile birlikte planlanır. Saat kaçta neredesiniz, hangi yiyeceği tüketebilirsiniz birlikte kararlaştırılır. Kişinin sosyal ortamına, psikolojik ihtiyaçlarına, sevip sevmediği yiyeceklere göre ara öğün ve ana öğün menüleri planlanır.

1400.00 ₺
Sizi Arayalım!
Formu doldurarak bize ulaşabilirsiniz. En kısa sürede size dönüş sağlayacağız.
tr en